Over ons

Welkom in Hof van Eef

Wie zijn wij?

Eef, eigenaar

Eef Coolen begon ooit als journalist, maar gooide de boeg helemaal om, ging tuin- en landschapsarchitectuur studeren en is sinds 2015 leading lady van tuinbedrijf Bolster. In 2020 kwam daar Hof van Eef bij, een educatieve stadsmoestuin met ambitie. De baas is niet te beroerd om zelf te boeren, Eef ga je dus geregeld tussen de bonen en de patatten vinden.

Wat is Hof van Eef?

Hof van Eef is een vernieuwend project van stadslandbouw, net buiten de grote ring in Hasselt. In het verleden vond je op deze plek een buxuspark, vandaag is het een educatieve stadsmoestuin met verse groenten, kruiden en fruit. Maar Hof van Eef wordt veel meer: een wandelpark waar je kan zien hoe die groenten de kop opsteken, waar je tot rust kan komen in het groen, een plek voor workshops en lezingen,…

Wat is stads­landbouw?

Stadslandbouw is eerlijke teelt, in of aan de stad, dichtbij de consument. We werken zonder kunstmatige bemesting, volgens de kalender van de natuur en de seizoenen maar zonder geitenwollen sokken. Met respect voor mens, plant en dier. Onze groenten hebben er geen lange reis in het vliegtuig opzitten maar komen van het veld bij jou in de buurt. Korte keten heet dat: plaatselijk geteeld, dichtbij huis, zonder een grote ecologische voetafdruk.

Waarom Hof van Eef?

Net omdat we mensen opnieuw willen laten proeven van echte, verse groenten die lokaal geteeld zijn. Niets zo lekker als een tomaat van eigen kweek of een knapperige radijs uit jouw stadstuin. Tegelijk willen we stadsmensen in de hof letterlijk de kans geven om te ontdekken hoe sla of bonen uit volle grond komen. Hof van Eef wordt, na het startjaar, ook een educatief wandelpark doorheen de moestuin. Vooral een ontmoetingsplek in Hasselt.

Mmmmmm, klinkt lekker!
Loopt het water je al in de mond?
Word abonnee of stel je vragen.