1 maart 2024

Kom de hof ontdekken op onze infoavond van 2 mei

Goesting in gezonde groenten uit Hasseltse grond? Dan moet je op donderdag 2 mei zeker afzakken naar de infoavond van ecologische stadsmoestuin Hof van Eef. Schrijf je nu in!

“Uiteraard zijn we al vier jaar lekkere groenten voor onze groentepakketten aan het telen. Heel wat mensen hebben ons al leren kennen. Maar we willen alle Hasselaren de kans geven om Hof van Eef en onze formules van groentepakketten te laten ontdekken. Dus organiseren we nu opnieuw een infoavond voor de pakketten van 2024”, beschrijft Eef Coolen, leading lady van de Hof.

“We willen mensen, in de eerste plaats uiteraard Hasselaren, weer de kans geven om gezonde groenteteelt dichtbij huis te zien en te ervaren. Want die band met de lokale landbouw zijn heel wat mensen toch kwijt. Het is leuk en tegelijk leerrijk om hier de prinsessenbonen aan de struiken te zien hangen, de komkommers te zien klimmen of de wortelen letterlijk uit de grond te zien opduiken.”

De groenten worden aan de man gebracht via een abonnementsformule. Hoe dat precies in zijn werk gaat, kan je opsteken tijdens de infoavond. “De nieuwste infoavond vindt plaats op donderdag 2 mei om 19 uur. We vragen wel dat mensen zich vooraf inschrijven, zodat we alles goed kunnen organiseren. Iedereen is welkom, kom zeker eens een kijkje nemen.”

En wat voor groenten loop je tegen het lijf in de hof? “Het zijn bewust vooral de traditionele groenten die je hier zal vinden, van ijsbergsla, prei en boerenkool tot tomaten, aubergines en paprika’s. Met af en toe ook een uitdaging zoals vergeten groenten als schorseneren en postelein of een vleugje exotisch met yacon. En uiteraard ook sappig klein fruit, zoals frambozen, aardbeien en braambessen.”

 

 

Infoavond Hof van Eef

Donderdag 2 mei: om 19 uur

Locatie: Runksterkiezel 113, Hasselt

Vooraf inschrijven via info@hofvaneef.be

Meer info: 011 96 69 60