19 juli 2022

Heet, heet, heet. Tijd voor koud, koud, koud

Een mens zou bijna wensen voor een hittegolf met dit recept… Uiteraard niet, natuurlijk. Maar gazpacho staat toch wel bovenaan mijn lijst van ‘heerlijk’. Als het warm genoeg is tenminste 😉.

 

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 250 gr tomaten
  • 1/3de komkommer
  • Halve groene paprika
  • Halve rode ui
  • 1 teentje look
  • 1 snee wit brood (zonder de korst)
  • Half rood pepertje (meer of minder naar smaak)
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • Enkele lepels milde olijfolie
  • Koud water
  • Zout

Bereiding

En dan, het mooiste van alles: voor de bereiding doe je gewoon alle ingrediënten in de blender. Er gaat geen (warm) fornuis aan. Uiteraard pel je de look en ui wel eerst en snijd je die grof in stukken. Idem voor het brood: in grove stukken verdelen. Voor de paprika en komkommer: zaadlijsten verwijderen en dan ook effe snijden in kleinere stukken. Water voeg je tijdens het mixen toe naar gelang de dikte. Je moet een lekker dik soepje krijgen, maar tegelijk nog vloeibaar. Na de bereiding is het belangrijk dat je het minstens een uur in de koelkast laat staan. Ook ijskoud opdienen. Smakelijk!