11 mei 2021

Vandaag is (rabarber)rood…

Eigenlijk is rabarber een groente, maar in ons hoofd hoort hij toch meer thuis bij het fruit. Want hoe lekker is ‘appelmoes’ van rabarber niet of een warme crumble van rabarber. Maar ook in hartige gerechten kan je de stengels perfect serveren. Zoals varkenshaasje met rabarber en rozemarijn.

Ingrediënten

  • Twee stengels rabarber
  • Varkenhaasje van 400 gram
  • 100 à 150 ml vleesbouillon
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 à 3 takjes rozemarijn
  • Boter
  • Peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Snijd het varkenshaasje in twee porties, kruid met peper en zout en bak aan in boter (alle kanten moeten een mooi bruin korstje krijgen). Was de rabarber en snijd in blokjes van een dikke centimeter. Meng met honing en limoensap (je kan meer honing toevoegen als je het graag zoeter hebt). Schep de blokjes rabarber in een ovenschotel en leg er ook het vlees bij, samen met de takjes rozemarijn. Doe er wat bouillon bij en zet in de oven voor 20 tot 30 minuten. Voeg af en toe nog een beetje bouillon bij, de jus van het vlees lepel je tussendoor ook over het varkenshaasje voor extra smaak. Heel lekker met krieltjes.