11 mei 2021

Vandaag is (rabarber)rood…

Eigenlijk is rabarber een groente, maar in ons hoofd hoort hij toch meer thuis bij het fruit. Want hoe lekker is ‘appelmoes’ van rabarber niet of een warme crumble van rabarber. Maar ook in hartige gerechten kan je de stengels perfect serveren. Zoals varkenshaasje met rabarber en rozemarijn.

Ingrediënten

  • Twee stengels rabarber
  • Varkenhaasje van 400 gram
  • 100 à 150 ml vleesbouillon
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 à 3 takjes rozemarijn
  • Boter
  • Peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Snijd het varkenshaasje in twee porties, kruid met peper en zout en bak aan in boter (alle kanten moeten een mooi bruin korstje krijgen). Was de rabarber en snijd in blokjes van een dikke centimeter. Meng met honing en limoensap (je kan meer honing toevoegen als je het graag zoeter hebt). Schep de blokjes rabarber in een ovenschotel en leg er ook het vlees bij, samen met de takjes rozemarijn. Doe er wat bouillon bij en zet in de oven voor 20 tot 30 minuten. Voeg af en toe nog een beetje bouillon bij, de jus van het vlees lepel je tussendoor ook over het varkenshaasje voor extra smaak. Heel lekker met krieltjes.

Wij maken gebruik van cookies of gelijkaardige technologieën (bv. pixels of sociale media plug-ins) om o.a. uw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij analyserende en marketing cookies te gebruiken om uw websitebezoek persoonlijker te maken, gerichte advertenties naar u te verzenden en om ons meer inzicht te geven in uw gebruik van onze website.

Gaat u ermee akkoord dat we cookies gebruiken voor een optimale websitebeleving, opdat wij onze website kunnen verbeteren en om u te kunnen verrassen met advertenties? Bevestig dan met "OK".

Wenst u daarentegen specifieke voorkeuren in te stellen voor verschillende soorten cookies? Dat kan via onze cookie policy. Wenst u meer uitleg over ons gebruik van cookies of hoe u cookies kan verwijderen? Lees dan onze cookie policy.