8 september 2020

Stoempen maar

Omdat het soms ook gewoon eenvoudigweg lekker mag zijn. Zeker met dit miezerend weer. Op het menu: andijviestoemp met spekjes. Hartverwarmend.

 

 

De herfst lijkt definitief in aantocht. En dus is de tijd voor comfort food aangebroken (alhoewel we eigenlijk altijd wel graag ‘stoemp’ op het bord zien verschijnen…). Met andijvie heeft die zeker een uitgesproken smaak.

 

Ingrediënten

  • Halve krop andijvie
  • 400 gram aardappelen
  • 1 teentje look
  • 1 stengelui
  • 75 gram gerookte spekblokjes
  • Lichte kookroom
  • Boter
  • Peper, zout en nootmuskaat
  • Bieslook (optioneel)

 

Bereiding

Was de andijvie en snijd in dunne reepjes. Snipper de stengelui en plet de look. Stoof ui en look glazig in een beetje boter. Voeg de andijvie toe. Laat verder stoven. Schil intussen de aardappelen en kook ze gaar. Voeg na het afgieten wat kookroom toe, kruid met peper, zout en nootmuskaat en stamp tot puree. In een pan bak je de spekjes lekker krokant, zonder extra olie of boter. Doe nu zowel de andijvie als de spekjes bij de puree. Eventueel kan je ook nog wat bieslook toevoegen. Wie er graag nog een stukje vlees bij heeft: altijd smakelijk met worst of een kalfslapje.

Wij maken gebruik van cookies of gelijkaardige technologieën (bv. pixels of sociale media plug-ins) om o.a. uw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij analyserende en marketing cookies te gebruiken om uw websitebezoek persoonlijker te maken, gerichte advertenties naar u te verzenden en om ons meer inzicht te geven in uw gebruik van onze website.

Gaat u ermee akkoord dat we cookies gebruiken voor een optimale websitebeleving, opdat wij onze website kunnen verbeteren en om u te kunnen verrassen met advertenties? Bevestig dan met "OK".

Wenst u daarentegen specifieke voorkeuren in te stellen voor verschillende soorten cookies? Dat kan via onze cookie policy. Wenst u meer uitleg over ons gebruik van cookies of hoe u cookies kan verwijderen? Lees dan onze cookie policy.