9 oktober 2020

Soep met ballen

Met bladmosterd maak je lekkere pesto, het smaakt pittig af in stamppot maar deze soep ‘met ballen’ gaat er ook zeker vlot in.

 

Echte balletjes horen er niet in, maar qua pit staat Oosterse bladmosterdsoep meer dan z’n mannetje.

Ingrediënten

  • 100 gram bladmosterd
  • 2 lente-uitjes
  • Een duim gember
  • Flinke koffielepel groene curry
  • Flinke koffielepel miso (Japanse smaakmaker)
  • Kurkuma
  • Zout en versgemalen peper
  • Lepel olijfolie

Bereiding

Was de bladmosterd en hak in grove repen. Snijd de lente-uitjes in ringen. Rasp de gember en stoof aan met de lente-ui en de theelepel groene curry. Dan mag de bladmosterd erbij. Laat even meestoven en voeg dan een liter water toe. Laat de soep koken en dan kan de miso-pasta erin. Goed oplossen. Voeg peper, zout en kurkuma toe voor een leuk kleurtje. En dan mixen maar. Hartverwarmend.

Wij maken gebruik van cookies of gelijkaardige technologieën (bv. pixels of sociale media plug-ins) om o.a. uw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij analyserende en marketing cookies te gebruiken om uw websitebezoek persoonlijker te maken, gerichte advertenties naar u te verzenden en om ons meer inzicht te geven in uw gebruik van onze website.

Gaat u ermee akkoord dat we cookies gebruiken voor een optimale websitebeleving, opdat wij onze website kunnen verbeteren en om u te kunnen verrassen met advertenties? Bevestig dan met "OK".

Wenst u daarentegen specifieke voorkeuren in te stellen voor verschillende soorten cookies? Dat kan via onze cookie policy. Wenst u meer uitleg over ons gebruik van cookies of hoe u cookies kan verwijderen? Lees dan onze cookie policy.