9 oktober 2020

Soep met ballen

Met bladmosterd maak je lekkere pesto, het smaakt pittig af in stamppot maar deze soep ‘met ballen’ gaat er ook zeker vlot in.

 

Echte balletjes horen er niet in, maar qua pit staat Oosterse bladmosterdsoep meer dan z’n mannetje.

Ingrediënten

  • 100 gram bladmosterd
  • 2 lente-uitjes
  • Een duim gember
  • Flinke koffielepel groene curry
  • Flinke koffielepel miso (Japanse smaakmaker)
  • Kurkuma
  • Zout en versgemalen peper
  • Lepel olijfolie

Bereiding

Was de bladmosterd en hak in grove repen. Snijd de lente-uitjes in ringen. Rasp de gember en stoof aan met de lente-ui en de theelepel groene curry. Dan mag de bladmosterd erbij. Laat even meestoven en voeg dan een liter water toe. Laat de soep koken en dan kan de miso-pasta erin. Goed oplossen. Voeg peper, zout en kurkuma toe voor een leuk kleurtje. En dan mixen maar. Hartverwarmend.