25 september 2020

Pompoentijd

Joepie, dan is het weer pompoentijd… Zo veelzijdig en kleurrijk op het bord. En niet eens altijd veel werk: pompoen met salie. Lekker aanwezig in de groentepakketten.

Ingrediënten

  • 500 gram pompoen
  • 10 blaadjes salie
  • 2 teentjes look
  • Paar flinke lepels olijfolie
  • 1 koffielepeltje paprikapoeder
  • Peper en zout

Bereiding

Het grote voordeel van onze pompoenrassen: ze zijn klein maar fijn, letterlijk dus want de schil is een stuk makkelijker te… schillen. Schil de pompoen en snijd in partjes. Hou vier blaadjes salie apart voor decoratie, hak de rest fijn. Altijd voorzichtig zijn met salie, het smaakt flink door. Snipper de knoflook. Neem een ovenschotel en meng pompoen, look, gesnipperde salie en paprikapoeder met de olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout. Rooster 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Werk af met de blaadjes salie. Lekker bij rijst of risotto.