28 augustus 2020

Pesto with loof…

Dit keer hebben we het loof lieflijk aan de jonge worteltjes gelaten in het groentepakket. Niet om jullie extra werk te bezorgen, wel omdat je pittige pesto kan maken van dat groen.

Veel ‘groenteafval’ belandt steevast in de gft-bak, terwijl het nog prima te gebruiken is in de keuken. Pesto van wortelloof is zeker een tip om die mooie bussel groen ook te benutten. Het recept: snij het loof van een bosje wortelen, de dikkere steeltjes mag je wel weggooien want die kunnen wat bitter zijn. Het zijn de frisse blaadjes die voor veel smaak zorgen. Die mogen in de mixer of de blender, samen met een teentje knoflook, geraspte pecorino en pijnboompitten (of walnoten, naar keuze). Giet er olijfolie bij, uiteraard extra vierge. En dan, mixen maar. Afkruiden met (een beetje) zout en versgemalen zwarte peper. Ideaal bij pasta, maar waarom ook niet om de wortels in te dippen? Of op een bruschetta met onze tomaatjes.

Wij maken gebruik van cookies of gelijkaardige technologieën (bv. pixels of sociale media plug-ins) om o.a. uw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij analyserende en marketing cookies te gebruiken om uw websitebezoek persoonlijker te maken, gerichte advertenties naar u te verzenden en om ons meer inzicht te geven in uw gebruik van onze website.

Gaat u ermee akkoord dat we cookies gebruiken voor een optimale websitebeleving, opdat wij onze website kunnen verbeteren en om u te kunnen verrassen met advertenties? Bevestig dan met "OK".

Wenst u daarentegen specifieke voorkeuren in te stellen voor verschillende soorten cookies? Dat kan via onze cookie policy. Wenst u meer uitleg over ons gebruik van cookies of hoe u cookies kan verwijderen? Lees dan onze cookie policy.