21 mei 2021

Paksoi in de pan gehakt

Paksoi is een veelzijdige groente, die je zowel kan bakken, stoven of rauw eten. Maar bovenal staat toch de wok, niet zo vreemd als je weet dat deze groente Oosterse roots heeft.

Ingrediënten

  • 100 ml zoete chilisaus
  • 25 ml sesamolie
  • 1 kipfilet (of scampi’s, of tofu)
  • 1 (kleine) paksoi
  • 1 rode paprika
  • 1 halve rode ui
  • 1 teentje look
  • wokolie
  • Geroosterde sesamzaadjes
  • Lente-ui

Bereiding

Snijd de kipfilet in blokjes (of pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal). Meng de helft van de chilisaus met de sesamolie en marineer hierin een half uurtje de kip/scampi’s/tofu. Snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika in reepjes. Het witte ‘kontje’ mag van de paksoi, daardoor krijg je allemaal losse stengels. Het witte gedeelte snijd je in stukjes, de bladeren mag je in reepjes doen of zelfs gewoon ongesneden laten. Verhit de wokolie, de wok moet flink heet zijn. Bak nu de kip. Flink omroeren. Na een minuutje of zo mogen de ui, look en paprika erbij. Ook de witte stelen van de paksoi kunnen er een minuut later in. Roerbak alles. De resterende chilisaus en het blad van de paksoi doe je er op het allerlaatste bij. Schep goed door. Vooral opletten dat de groentjes beetgaar blijven. Serveer met witte rijst, geroosterde sesamzaadjes en gesnipperde lente-ui.

Wij maken gebruik van cookies of gelijkaardige technologieën (bv. pixels of sociale media plug-ins) om o.a. uw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij analyserende en marketing cookies te gebruiken om uw websitebezoek persoonlijker te maken, gerichte advertenties naar u te verzenden en om ons meer inzicht te geven in uw gebruik van onze website.

Gaat u ermee akkoord dat we cookies gebruiken voor een optimale websitebeleving, opdat wij onze website kunnen verbeteren en om u te kunnen verrassen met advertenties? Bevestig dan met "OK".

Wenst u daarentegen specifieke voorkeuren in te stellen voor verschillende soorten cookies? Dat kan via onze cookie policy. Wenst u meer uitleg over ons gebruik van cookies of hoe u cookies kan verwijderen? Lees dan onze cookie policy.