30 maart 2021

Groen met potentie

Goed voor de potentie, heeft selder als reputatie. Maar met zoveel groene vitaminen in één mooie stronk kan iedereen er maar patent van worden…

Selder

Goed voor de potentie, heeft selder als reputatie. Maar met zoveel groene vitaminen in één mooie stronk kan iedereen er maar patent van worden…

Ingrediënten

  • 1 selder
  • 1 rode ui
  • 4 tomaten
  • 500 gram gemengd gehakt of kipgehakt
  • 1 blikje tomatenpuree (klein)
  • 150 ml kipbouillon
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • Peper en zout
  • Boter

Bereiding

Was de selder en snijd in boogjes. Verwijder de zaadlijsten uit de tomaten en snijd in blokjes. Snipper de ui en stoof aan in boter. Voeg de selder en tomaten toe. Na vijf minuutjes doe je de bouillon erbij en laat alles een half uurtje sudderen. Je bepaalt zelf hoe beetgaar (of niet) je de selder wil. Intussen maak je het gehakt aan, met een ei, paneermeel en peper en zout. Rol dikke balletjes en bak die in de pan met een mooi bruin korstje. Doe nu een paar lepeltjes tomatenpuree bij de seldersaus. Tot slot mogen de gehaktballen erbij. Laat het smaken… (mijn oma had haar eigen versie: kook de selder in lichtgezouten water, maak een bechamelsaus met tomatenpuree, voeg de selder en de gehaktballen erbij. En jummie… Ik geef toe, ik ben bevooroordeeld).