20 juli 2021

Gewassen venkel…

Onze groenten hebben graag een beetje water (in de grond en in de keuken). Maar trop is te veel, zoals ooit een kleurrijk oud-premier uitsprak. De overvloedige regen van de voorbije dagen heeft onze venkel doen schieten. Maar omdat we liever niet zomaar verse groenten weggooien, zitten er deze week als extraatje enkele kleine venkeltjes bij. Voor een fris soepje.

Ingrediënten

  • 2 kleine venkels
  • 1 teentje knoflook
  • Halve prei
  • 1 ui
  • 1 aardappel
  • 650 à 750 milliliter kipbouillon (of groentebouillon)
  • 1 stengel lente-ui
  • Peper en zout
  • Boter of olie

 

Bereiding

Verwijder de stelen van de venkel. Hou het loof aan de kant (je gebruikt achteraf een beetje voor de decoratie van de soep, maar een goede tip: het loof is ook heel lekker om pesto mee te maken). Snipper de ui en plet de knoflook. Stoof aan in boter of olie. Snijd de venkel in stukken. Schil de aardappel en verdeel in blokjes. Venkel en aardappelen mogen nu bij ui en knoflook. Stoof even mee aan. Daarna mag de bouillon erbij. Kruid met peper en zout. Laat een half uurtje zachtjes koken. Mix de soep. Snij de lente-ui in ringetjes. Het loof mag je een beetje hakken. Serveer de fluweelzachte soep met lente-ui en loof. Wie wil, kan er natuurlijk ook nog altijd een beetje room bij doen.

Accepteer het gebruik van marketingcookies om deze video te bekijken.