7 juli 2020

Boeket bosui

Vandaag extra veel bosuitjes in de groentepakketten om dit fris, zomers maaltijdsoepje te kokkerellen. Het smaakt vooral naar meer, soep van een boeketje…

Ingrediënten:

  • Een achttal bosuitjes
  • Eén sjalotje
  • Teentje knoflook
  • Boter om te stoven
  • Eén dikke aardappel
  • 1 liter bouillon (kip of groenten)
  • Half glas witte wijn (optioneel)
  • 100 ml room
  • Peper en zout

Bereiding

Snijd de bosuitjes in ringen. Het sjalotje snipper je, net als de knoflook. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Hou een beetje van de groene ringetjes van de bosui apart voor decoratie. De rest stoof je, samen met de sjalot en de knoflook, in de boter. Blus met de wijn en voeg dan de bouillon toe. Laat een tiental minuten koken. Kruid met peper en zout. Mix de soep glad. Voeg room toe, vooral niet meer laten koken. Serveer met de groene ringetjes en een extra decoratief geutje room. Helemaal lekker met versgebakken brood 😊.