7 juli 2020

Boeket bosui

Vandaag extra veel bosuitjes in de groentepakketten om dit fris, zomers maaltijdsoepje te kokkerellen. Het smaakt vooral naar meer, soep van een boeketje…

Ingrediënten:

  • Een achttal bosuitjes
  • Eén sjalotje
  • Teentje knoflook
  • Boter om te stoven
  • Eén dikke aardappel
  • 1 liter bouillon (kip of groenten)
  • Half glas witte wijn (optioneel)
  • 100 ml room
  • Peper en zout

Bereiding

Snijd de bosuitjes in ringen. Het sjalotje snipper je, net als de knoflook. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Hou een beetje van de groene ringetjes van de bosui apart voor decoratie. De rest stoof je, samen met de sjalot en de knoflook, in de boter. Blus met de wijn en voeg dan de bouillon toe. Laat een tiental minuten koken. Kruid met peper en zout. Mix de soep glad. Voeg room toe, vooral niet meer laten koken. Serveer met de groene ringetjes en een extra decoratief geutje room. Helemaal lekker met versgebakken brood 😊.

Wij maken gebruik van cookies of gelijkaardige technologieën (bv. pixels of sociale media plug-ins) om o.a. uw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij analyserende en marketing cookies te gebruiken om uw websitebezoek persoonlijker te maken, gerichte advertenties naar u te verzenden en om ons meer inzicht te geven in uw gebruik van onze website.

Gaat u ermee akkoord dat we cookies gebruiken voor een optimale websitebeleving, opdat wij onze website kunnen verbeteren en om u te kunnen verrassen met advertenties? Bevestig dan met "OK".

Wenst u daarentegen specifieke voorkeuren in te stellen voor verschillende soorten cookies? Dat kan via onze cookie policy. Wenst u meer uitleg over ons gebruik van cookies of hoe u cookies kan verwijderen? Lees dan onze cookie policy.