21 juli 2020

Twee tinten paars

In plaats van vijftig tinten grijs, gaan we vandaag voor twee tinten paars: aubergine en koolrabi. In een Italiaans huwelijk van tomatensaus.

Ingrediënten

  • Eén rode ui of twee sjalotjes
  • Eén aubergine
  • Eén paarse koolrabi
  • Vijf tomaten (drie voor de saus, twee voor de torentjes)
  • Bol mozzarella
  • Teentje look
  • Paar eetlepels tomatenpuree
  • Geutje wijn (wit of rood, naar smaak)
  • Oregano
  • Basilicum
  • Provençaalse kruiden
  • Paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Snuifje suiker
  • Olijfolie
  • Geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

Aangezien ze nu zo flink kleur aan het krijgen zijn in onze serre, maken we uiteraard de tomatensaus met verse tomaatjes. Snipper de rode ui of twee sjalotjes en fruit aan in olijfolie. Plet de knoflook en stoof mee. Snijd de tomaat in blokjes en voeg toe. Kruid met (verse) oregano, basilicum, paprikapoeder, peper en zout. Naar smaak mag er een klein rood pepertje bij (zonder de zaadjes) of chilipoeder. Doe er tomatenpuree bij, een beetje water en een geutje wijn. Een klein beetje suiker doet het ook altijd goed bij tomaten. Laat even koken en mix dan voor een gladde tomatensaus.

Snijd de aubergine en de koolrabi in even dikke plakken. Mik op een dikke halve centimeter. Kruid met peper en zout. Bak de schijven aubergine in de pan met olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de koolrabi. Snij nu ook de tomaat in schijven. En dan wordt het een beetje bouwen: doe eerst een laagje tomatensaus in een ovenschotel. Daarop een schijf koolrabi, een plak aubergine, tomaat en een plakje mozzarella. De groenten kruid je telkens met Provençaalse kruiden. En opnieuw een laagje koolrabi, aubergine en tomaat.

Je kan normaal een torentje of vier uit de grond stampen. Schep er de tomatensaus over en bestrooi de torentjes met versgeraspte Parmezaanse kaas. Dat mag in een voorverwarmde oven van 180 graden, gedurende een vijftiental minuutjes. Heel lekker met simpele pasta met olijfolie of stokbrood uit de oven.

Wij maken gebruik van cookies of gelijkaardige technologieën (bv. pixels of sociale media plug-ins) om o.a. uw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij analyserende en marketing cookies te gebruiken om uw websitebezoek persoonlijker te maken, gerichte advertenties naar u te verzenden en om ons meer inzicht te geven in uw gebruik van onze website.

Gaat u ermee akkoord dat we cookies gebruiken voor een optimale websitebeleving, opdat wij onze website kunnen verbeteren en om u te kunnen verrassen met advertenties? Bevestig dan met "OK".

Wenst u daarentegen specifieke voorkeuren in te stellen voor verschillende soorten cookies? Dat kan via onze cookie policy. Wenst u meer uitleg over ons gebruik van cookies of hoe u cookies kan verwijderen? Lees dan onze cookie policy.